Forhøjet puls og sved på panden. – På en afbalanceret måde.

I forbindelse med et status tjek på min fysiske konstitution godt et år efter operationer i kredsløbet. der har jeg konstateret at min forudsætning for at motionere på min cykel har ændret sig. Kort sagt er der færre kræfter og mindre energi at råde over. Konsekvensen har været at jeg ofte har været udmattet når jeg har afsluttet mine cykelture, og at jeg ofte har været træt / flad resten af dagen. Den realitet har undermineret min mangeårige målsætning for cykleriet, som går ud på at bygge kræfter og energi op, som jeg kan leve på resten af mine vågne timer.

Jeg havde inden jeg begyndte at cykel træne efter operationerne gearet min cykel om, så jeg havde mulighed for et lettere tråd end tidligere. Det initiativ har vist sig ikke at være tilstrækkeligt til at jeg kan cykle i et afbalanceret niveau. Jeg overvejede derfor hvad jeg yderligere kunne gøre for at cykle med en passende belastning, og kom frem til at løsningen var at bygge min cykel om til en elcykel. Efter en del research fandt jeg et system med et batteri og et baghjul med indbygget motor, som passende til mine behov.

Jeg har nu i en måneds tid brugt systemet til min store tilfredshed. Elmotoren kompenserer for mine manglende kræfter på bakkerne og aflaster mig i modvind på en måde, der gør at jeg ikke længere “sej trækker” i pedal trådet, men nu er i stand til at holde en ideel kadence på ca. 80 pedal omdrejninger i minuttet. Jeg har stadig en oplevelse af at cykle selv, og har ingen problemer med at få sved på panden og forhøjet puls på mine ture i Odders omegn. Jeg er brugt på en god vital måde når jeg kommer hjem fra mine cykelture og har overskud til andre gøremål resten af dagen. 🙂

Dertil kan lægges, at jeg igen kommer rundt til alle de steder jeg tidligere har cyklet og fået gode oplevelser. – Vind og bakker er ikke mere en spærring. 🙂

Jeg har valgt at skrive om min nye erfaring med at motionere med hjælpemotor, da jeg tænker det er en løsning unge, gamle, MS´ere og pårørende måske kan have glæde af? – Skulle mit indlæg have vakt din interesse, står jeg gerne til rådighed med mine erfaringer, så langt som de strækker.

Mvh Sven

2015-10-31T17:14:54+00:00oktober 31st, 2015|